Kalfsvlees%3A+6+euro+komt+in+vizier
Nieuws

Kalfsvlees: 6 euro komt in vizier

De notering van de blanke kalveren stijgt verder door naar een niveau van 5,90 tot 5,95 euro per kg. De 6 euro komt in zicht en zal volgens marktdeskundigen de komende weken zeker gehaald worden.

Richting de decembermaand hebben de slachterijen zelfs het vizier op 6,50 euro per kg liggen. Of dit gehaald wordt is uiteraard de vraag, maar het geeft wel aan dat van een stabilisatie van de prijs de komende maanden geen sprake zal zijn. Integraties hebben in de eerste helft van 2022 ingezet op een niet al te groot aanbod. Samen met een goede vraag vanuit het buitenland betaalt zich dat nu uit.

De jonge rosés blijven voor levering komende week stabiel op een prijs van 5,10 euro per kg. Oud rosé blijft op 4,90 euro per kg. Starters blijven ook gelijk in prijs, alhoewel er vanuit de vrije mesters flink druk wordt uitgeoefend om de prijs naar beneden te krijgen. Een groep kalverhouders met samen ruim 12.000 plaatsen geeft aan de komende weken geen starters op te zetten bij deze prijzen. Hun argument: de prijs van de nuka's daalt al sinds week 24. Dan zou de prijs van de starters vanaf week 34 moeten dalen. Hiervan is tot op heden geen sprake.

Handelaren zeggen dat er weinig starters beschikbaar zijn en dat de vraag vanuit het buitenland groot is, met name naar koppels blauwe starters. De notering blijft daarom deze week stabiel op 390 euro per stuk. Ook geven handelaren aan dat ze verwachten - gezien de prijsontwikkeling van blank kalfsvlees - dat de vleesprijzen voor rosés hoog blijven. Dan zouden zelfs deze dure starters een goed rendement op kunnen leveren. De groep rosékalverhouders verwijst naar de toegenomen kosten van mestafzet en energie waardoor ze overwegen voorlopig niets op te zetten.

Wat betreft de nuka's zijn de integraties in de weer om de kostprijs van het kalfsvlees te drukken door minder voor de jonge kalveren te geven. Deze week is die opzet niet gelukt: de notering van de nuka's blijft op hetzelfde niveau. Komende week proberen de integraties opnieuw om wat van de prijs af te knabbelen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer