Goede+sfeer+en+mooi+weer+maken+Relatiedagen+tot+succes
Nieuws

Goede sfeer en mooi weer maken Relatiedagen tot succes

Enkele duizenden melkveehouders en kalverhouders hebben van dinsdag tot en met donderdag de Relatiedagen van VanDrie Group in Uddel bezocht. De goede sfeer en het mooie weer maakten het als festival opgezette buitenevenement tot een groot succes.

Standjes met regionale producten, ruime zitgelegenheden onder grote parasols, twee tenten waarin doorlopend lezingen werden gehouden, rondleidingen door de voerfabriek en de onderzoeksstal en tot slot foodtrucks met heerlijk kalfsvlees: alle ingrediënten waren aanwezig om de relatiedagen van VanDrie Group tot een succes te maken. Het mooie weer en de goede stemming onder de bezoekers deed de rest.

Met de relatiedagen wil VanDrie Group de banden met kalverhouders en melkveehouders aanhalen. Alpuro Breeding (onderdeel van VanDrie Group en gevestigd in Uddel) bestaat 27 jaar. Het zilveren feest kon niet gevierd worden vanwege de coronapandemie. Door samen met de 'kalfsvleeskant' van het bedrijf dit evenement op te zetten was er de mogelijkheid om de onderlinge band tussen beide sectoren te verstevigen.

In één tent kregen bezoekers uitleg over de route die het kalf aflegt van melkveebedrijf tot aan verkoop van kalfsvlees. In de andere tent werden de toekomstige ontwikkelingen besproken. Ook bij VanDrie Group is er de verwachting dat kalveren over enkele jaren 28 dagen zijn als ze arriveren op het kalverbedrijf. De insteek van het bedrijf is om samen met de melkveehouderij te kijken hoe dit het beste vormgegeven kan worden.

Verder blijkt dat sinds 2009 het aantal transportkilometers van jonge kalveren om op een kalverbedrijf te arriveren met 51 procent is afgenomen. De transportafstanden zullen nog verder afnemen als kalveren uit de Baltische Staten en Ierland in de toekomst niet meer naar Nederland komen.

Ook het CO2-gebruik van een kilo kalfsvlees is tussen 1990 en 2020 met 50 procent gedaald. Tijdens de lezingen werd verder duidelijk dat VanDrie Group meer wil betekenen voor kalverhouders om de ammoniakemissie naar beneden te brengen. Het belang om dit in Nederland te organiseren is groot. Er komen minder kalverhouders in Nederland terwijl de vraag naar voedsel groeit.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer