RVO+geeft+uitleg+over+subsidie+alternatieve+kalverketens
Nieuws

RVO geeft uitleg over subsidie alternatieve kalverketens

RVO organiseert op donderdag 12 mei een bijeenkomst voor belangstellenden die deel willen nemen aan de subsidieregeling voor alternatieve kalverketens.

De bijeenkomst wordt gehouden in Lutten (Ov) op het melkveebedrijf van Erik Back. Deze ondernemer heeft een Rondhouse gebouwd voor het afmesten van zijn stieren. Back geeft uitleg over zijn keuzes om alle dieren op zijn bedrijf te laten opgroeien.

RVO geeft tijdens deze dag uitleg over een subsidieregeling die op 16 mei eenmalig wordt opengesteld. Veehouders die een goed plan schrijven voor het verwaarden van kalveren op een andere wijze dan de huidige kalverketen kunnen subsidie krijgen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 10 mei 2022.

Er is minimaal 75.000 euro en maximaal 1 miljoen euro per goedgekeurd project beschikbaar. De subsidieregeling sluit op maandag 27 juni 2022 om 17.00 uur. Totaal is er 10 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarde is dat het project voor een alternatieve kalverketen een samenwerkingsverband is waaraan in elk geval een melkveehouder, slachter en afzetkanaal aan deelnemen. Ook kalverhouders en andere partijen uit de kalverketen mogen meedoen aan het project.

Meer informatie over deze regeling is te vinden op de site van RVO.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer