Meer+vraag+doet+ros%3Fprijzen+stijgen
Nieuws

Meer vraag doet ros?prijzen stijgen

Doordat er veel blanke kalveren zijn geslacht vóór Kerstmis (en de rondeduur kort is) is het aanbod van deze categorie niet groot. Dit betekent dat de vraag van slachterijen verschuift naar jonge rosé.

Prijzen die komende week betaald worden voor jonge rosés stijgen met gemiddeld 3 cent en liggen nu bij alle slachterijen tussen de 4,25 en 4,30 euro per kg.

Oud rosé is weinig beschikbaar waardoor de prijs hiervan ook stijgt naar een niveau van 4,08 tot 4,15 euro per kg. Door krapte in het aanbod zou de inkoopprijs voor deze categorie nog verder opgedreven kunnen worden, maar aan de afzetkant is die extra prijs moeilijk waar te maken. De Kalverhouder noteert voor komende week daarom een prijs van 4,12 euro per kg.

De prijs voor blank kalfsvlees blijft stabiel op een niveau van 5,60 tot 5,70 euro per kg. Omdat de oudste koppels jong zijn (24 tot 26 weken) kan het huidige prijsniveau ook komende week gehandhaafd worden.

Prijzen voor starters blijven deze week op 335 euro per stuk, maar het aanbod lijkt toe te nemen waardoor de prijs eerder zal dalen dan stijgen. Jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven maar het aanbod is zeer goed. Een prijsverlaging ligt daarom ook hier in het verschiet.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer