Koning+pleit+voor+toekomstperspectief+boeren
Nieuws

Koning pleit voor toekomstperspectief boeren

In zijn troonrede pleit Koning Willem-Alexander voor een goed toekomstperspectief voor boeren.

"Het is nodig dat er een goed toekomstperspectief blijft voor Nederlandse boeren, die zo belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening en een vitaal platteland", stelt de Koning. "Tegelijkertijd is het belangrijk in kaart te brengen wat er nodig en mogelijk is om ook perspectief te bieden voor infrastructuur, economie en woningbouw. Daaraan blijft de regering werken."

De Koning geeft aan dat voor natuur en biodiversiteit en de terugdringing van de stikstofuitstoot tot 2030 al forse bedragen beschikbaar gesteld zijn. "Daarmee worden ook volgend jaar investeringen in natuurontwikkeling, schonere stallen en opkoopregelingen gedaan."

Ondanks de woorden in de troonrede worden er nog niet voldoende keuzes gemaakt voor perspectief, vindt LTO. De nadruk ligt op voorschriften hoe de boer of tuinder zijn werk moet doen, en onvoldoende op kansrijke ontwikkelingen. LTO is daarom ook teleurgesteld dat er niets gedaan is met het breed gedragen voorstel vanuit LTO, natuurorganisaties en VNO-NCW. "Het kabinet laat daarmee de kans liggen om de stikstofuitstoot sneller terug te dringen."

Richting de begrotingsbehandeling eind november zal LTO de Tweede Kamerfracties oproepen om alsnog het versnellingspakket in de stikstofaanpak op te nemen in de begroting. Wat betreft nieuw beleid van het kabinet staat voor LTO één ding vast: kom niet met beleid dat boeren en tuinders meer geld kost dan het oplevert.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer