Vertragingen+bij+slachterij+Ekro+na+bezetting+activisten
Nieuws

Vertragingen bij slachterij Ekro na bezetting activisten

Tachtig activisten van 269 Libération Animale hebben zondagavond ingebroken bij slachterij Ekro in Apeldoorn en zich daar vastgeketend. De slachtactiviteiten van vandaag lopen daardoor vertraging op.

Volgens Omroep Gelderland was de politie zondagavond met vijf eenheden aanwezig. Ook waren er drie busjes van de Mobiele Eenheid.

De politie is tot diep in de nacht bezig geweest om activisten los te maken en de groep aan te houden. Daarna is de groep met een stadsbus naar het cellencomplex in Apeldoorn overgebracht. Ekro heeft aangifte gedaan.

Om het terrein op te komen, heeft de actiegroep vernielingen gepleegd. Ekro heeft het gehele bedrijf geïnspecteerd. Op schade aan beveiligingspoorten en hekwerk na, lijkt aan de productieruimten of nog inpandig product geen beschadigingen te zijn toegebracht.

De actie heeft tot vertragingen geleid bij het opstarten van de slachtactiviteiten. Vrachtwagens met kalveren staan op maandagochtend te wachten op toestemming om te mogen lossen. Ook zijn er leveringen verplaatst van maandag naar dinsdag.

In een reactie laat VanDrie Group weten genuanceerd en constructief gesprekken te voeren, ook met personen die een andere visie hebben. Maar deze actie kan het bedrijf op geen enkele manier waarderen. "Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden. Het is ongehoord onbeschoft en totaal misdadig”, aldus een woordvoerder van VanDrie Group.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer