Ros%3Fs+houden+prijsniveau+vast
Nieuws

Ros?s houden prijsniveau vast

De rosés houden het hogere prijsniveau van afgelopen week ook komende week vast.

De rosékalveren profiteren volop van een laag aanbod van koeien en oude rosés. Hierdoor stijgt de prijs van oude rosés komende week naar een niveau van 3,45 tot 3,50 euro per kg. Hier en daar wordt er meer betaald. De oude rosés zorgen er ook voor dat de prijs van de jonge rosés op niveau blijft. Voor komende week worden er prijzen betaald van 3,30 tot 3,40 euro per kg. Het aanbod jonge rosés gaat de komende week afnemen. Of dit leidt tot een hogere prijs is maar zeer de vraag.

De scheidslijn tussen stijgende en dalende prijzen is uitermate dun. Het hoge prijsniveau van de oude rosés (die op dit moment de markt trekken) is puur gedreven door een laag aanbod. Een marge op het vlees aan de afzetkant kan bijna niet gerealiseerd worden. Er hoeft maar weinig te gebeuren (bijvoorbeeld een groter aanbod koeien) waardoor de prijs van de oude rosés weer daalt. Voor dit moment betekent het maximaal profiteren van het huidige prijsniveau en hopen dat het nog enkele weken stand houdt.

Verschillende gebieden in Frankrijk (Duinkerken in het Noord en Nice in het zuiden) gaan de komende weekenden opnieuw in lockdown. Ook in andere Franse regio's nemen besmettingen met de Britse coronavariant toe. Voor de afzet kalfsvlees zijn dat geen gunstige signalen. De prijs bleef deze week gelijk, maar een derde coronagolf in de belangrijkste afzetlanden maakt de markt van blank kalfsvlees opnieuw onzeker.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer