Zes+subsidies+innovatieve+stalsystemen+toegekend
Nieuws

Zes subsidies innovatieve stalsystemen toegekend

De subsidieregeling voor brongerichte verduurzaming van stallen (Sbv) is vanaf 24 februari voor de tweede keer open. Vanuit de eerste openstelling in 2020 zijn zes subsidies voor innovatieve stalsystemen toegekend.

De toegekende aanvragen betreffen een urinedoorlatende mestband met versnelde urineafvoer, verschillende uitvoeringen van een mestschuif (met onder andere naspoelen, verneveling en koelen) en het regelmatig spoelen van mestkelders met ammoniakarme vloeistof. Totaal is er voor 6 miljoen euro subsidie aangevraagd waarvan 5 miljoen euro is toegekend.

In de andere veesectoren zijn nog eens 22 stalsystemen toegekend. Het betreft elf melkveebedrijven, tien varkensbedrijven, en één geitenbedrijf. Totaal wordt er aan de veehouderij 23,9 miljoen euro subsidie toegekend. Dit bedrag ligt fors hoger dan de 19,1 miljoen euro die voor de eerste openstelling beschikbaar was. Gezien het aantal aanmeldingen en goedkeuringen van aanvragen, was het oorspronkelijke budget onvoldoende om alle aanvragen toe te kennen.

De tweede openstelling van de Sbv-regeling loopt van 24 februari tot en met 4 mei 2021. Totaal is er deze keer 25 miljoen euro beschikbaar: kalverhouderij 2 miljoen euro, varkenshouderij 9,2 miljoen, melkveehouderij 8,8 miljoen, pluimveehouderij 3 miljoen en melkgeitenhouderij 2 miljoen. Innovaties die in aanmerking komen moeten de stalemissies (ammoniak, methaan, geur, fijnstof) bij de bron aanpakken. Het subsidiepercentage is 60 procent op alle investeringen die te maken hebben met emissiebeperking en mestopslag.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer