%27Overheidssteun+beste+strategie+om+uit+crisis+te+komen%27
Nieuws

'Overheidssteun beste strategie om uit crisis te komen'

Kalverhouders vinden overheidssteun de beste strategie om uit de huidige crisis te komen.

Dat blijkt uit een enquête op deze site. Op de vraag 'Wat is de beste strategie om uit de crisis te komen', konden sitebezoekers kiezen uit vier antwoorden.

Van de 166 deelnemers (stand 1/11) is 46 procent van mening dat de overheidssteun aan de zwaarst getroffen bedrijven de beste oplossing is. 26 procent ziet meer in een langere leegstand tussen de twee ronden, zoals nu al gebeurt. Hiermee wordt het aanbod gedrukt waardoor de prijzen op termijn weer zouden moeten stijgen.

19 procent van de deelnemers aan de enquête ziet meer in een generieke krimp van het aantal kalverplaatsen en 10 procent is voor een grotere oppervlaktenorm per kalf van 2 vierkante meter. Deze twee laatste oplossingen komen feitelijk op hetzelfde neer. Alleen bedrijven die de kalveren nu al op 2 vierkante meter houden worden bij verruiming van de oppervlaktenorm ontzien. Bij een generieke krimp zouden deze bedrijven ook kalveren moeten inleveren.

Donderdag 5 november a.s. is er een debat in de Tweede Kamer over de steunmaatregelingen in de coronacrisis. Naast het algemene debat over de genomen maatregelen is er ook de hoop dat de situatie van de vrije kalverhouders ter sprake komt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
  • Zondag
    23° / 10°
    20 %
Meer weer