Willekeurige+controle+op+aanwezige+kalveren
Nieuws

Willekeurige controle op aanwezige kalveren

De controle van het aantal aanwezige kalveren op een bedrijf gebeurt niet langer op het moment dat kalveren 22 weken aanwezig zijn, maar op een willekeurig moment.

De Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) heeft hiertoe besloten om als sector te laten zien dat kalveren gedurende de hele ronde de vereiste ruimte hebben. Deze wijziging wordt per 1 augustus doorgevoerd in Vitaal Kalf.

De controle op het aantal aanwezige kalveren gebeurt administratief door het aantal geregistreerde kalveren te vergelijken met de gewaarmerkte plattegrond van het bedrijf. Deze controle vond voorheen op een vast moment plaats. De gewaarmerkte plattegrond voor het bepalen van het maximaal aantal kalveren mag een aparte plattegrond zijn maar hiervoor mag ook de plattegrond van de milieuvergunning gebruikt worden.

Voor Vitaal Kalf is hiernaast nog een plattegrond nodig die hangt in de hygiënesluis. Hierop moeten de looplijnen staan en een globaal overzicht van het bedrijf. Deze plattegrond heeft als doel bezoekers een overzichtelijk beeld te geven, bijvoorbeeld in een noodsituatie.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer