Duo+wil+%27crisis%27+in+belangenbehartiging+aanpakken
Nieuws

Duo wil 'crisis' in belangenbehartiging aanpakken

Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar stellen zich kandidaat voor een duo-voorzitterschap van LTO Nederland. Beide oud-LTO-bestuurders willen ‘de crisis in belangenbehartiging’ aanpakken.

Volgens beide gaat er veel mis in belangenbehartiging, zoals met de stikstofproblematiek. Als het aan hen ligt, houdt belangenbehartiging in eerste instantie in dat er goed overleg is, maar als dat niet werkt, dan moet het via protest.

Sinds het vertrek van Marc Calon in mei is de hoogste post bij de grootste boerenorganisatie vacant. Haanstra en Vogelaar zijn zeer ervaren bestuurders met samen 70 jaar aan ervaring. Jaap Haanstra is akkerbouwer in Luttelgeest en was dertig jaar bestuurlijk actief voor LTO en haar voorgangers. Begin 2016 nam hij afscheid.

Momenteel is Haanstra voorzitter van Stichting AgriFacts. Jan Cees Vogelaar uit Lelystad was tot 2001 actief binnen LTO als voorzitter LTO Melkveehouderij en lid van het LTO-bestuur. Momenteel is hij voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds en de Sectorraad Paarden.

Beide heren hebben een website waarop ze zichzelf voorstellen en hun visie weergeven. Ook is hier een presentatie te vinden met hun tien belangrijkste punten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer