Ook+LTO+en+NAJK+staken+overleg+met+LNV+over+voerspoor
Nieuws

Ook LTO en NAJK staken overleg met LNV over voerspoor

LTO Nederland en NAJK hebben het ministerie van LNV laten weten de gesprekken over de voerspoormaatregel te staken.

Twee dagen geleden liet melkveehoudersvakbond NMV al weten te stoppen met overleggen en over te gaan tot een kort geding.

In afwachting van de PBL-doorrekening van het sectoralternatief, eind augustus, hebben de melkveepartijen met het ministerie gesproken over de praktische uitvoerbaarheid van het eigen sectorplan als alternatief van de voermaatregel van minister Schouten. Er wordt door het ministerie echter geen ruimte gegeven aan het gepresenteerde alternatief, laat LTO weten.

Het voerspoor van Schouten staat volgens LTO symbool voor regelzucht, micromanagement en detailregelgeving. “Verder praten is zinloos zolang het alternatieve plan van de sector als ‘onuitvoerbaar’ wordt bestempeld én er geen PBL-doorrekening is.”

Zelfs als het PBL positief is over het plan van de sector biedt het proces onvoldoende vertrouwen: “Er zullen nu eerst stappen richting de sector moeten worden gezet om het vertrouwen te herstellen voordat gesprekken tot resultaat leiden.” Dit betekent voor de melkveepartijen dat de voermaatregel van tafel moet.

LTO en NAJK wijzen erop dat de landbouw haar verantwoordelijkheid niet ontloopt, maar kiest voor duurzame inzet gericht op innovaties, structuurversterking en stimuleringsregelingen die meerjarig effect hebben. “We stellen stappen voor die niet alleen op papier maar ook in de echte boerenwereld werkbaar zijn.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer