Subsidieregeling+innovatieve+stallen+open
Nieuws

Subsidieregeling innovatieve stallen open

Van 25 mei tot 15 juli gaat de subsidieregeling open voor brongerichte verduurzaming van stallen en managementmaatregelen (Sbv-regeling). Voor de kalverhouderij is in de eerste openstelling 2 miljoen euro beschikbaar.

De regeling van het ministerie van LNV gaat de komende tien jaar twee keer per jaar open. Doel van de regeling is te komen tot nieuwe systemen voor kalverstallen die minder emissie geven en dus een aanvulling zijn op de RAV-lijst.

Voor bestaande bedrijven is maximaal 750.000 euro beschikbaar, voor nieuwe stallen 1 miljoen euro. De regeling bestaat uit drie fases: de onderzoeksfase, de emissiemeetfase en de resterende levensduursfase. De hoogte van de subsidie varieert voor de eerste en laatste fase. In de emissiemeetfase wordt 100 procent van de kosten vergoed tot een maximum van 200.000 euro.

Om te voldoen aan de subsidievoorwaarden moet het innovatieve stalsysteem de emissies van methaan en ammoniak voor de helft terugdringen. Voor geur geldt een norm van minimaal 25 procent. Het streefdoel van het ministerie is dat kalverstallen in 2050 75 procent methaan reduceren, 70 procent ammoniak en 50 procent geur.

Via de Sbv-regeling worden naast kalverstallen ook innovatieve melkvee-, varkens- en geitenstallen gesubsidieerd. Elke diercategorie heeft per openstelling een eigen subsidieplafond.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer