Sterke+wil+om+als+collectief+samen+te+werken
Nieuws

Sterke wil om als collectief samen te werken

De dertien agrarische belangenbehartigers hebben woensdagavond 13 mei de wil uitgesproken samen te blijven werken. In welke vorm dat precies gebeurt, blijft de vraag.

Léon Faassen, die namens LTO Nederland aanwezig was bij het gesprek, gaf aan open te staan voor samenwerking en afstemming, alleen het keurslijf van het Landbouwcollectief past LTO niet.

De grootste belangenbehartiger ziet het liefst een samenwerking op basis van ieders eigen identiteit en kracht. Faassen: “'Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen krachtiger kan opereren vanuit die vrijheid en ruimte. Vervolgens zorgt afstemming ervoor dat iedereen zijn eigen rol kan pakken, terwijl we niet tegen elkaar worden uitgespeeld.”

De wil om samen te blijven werken is er ook bij alle andere partijen, ondanks dat er een verscheidenheid is aan visies. In een volgend gesprek over twee weken gaan de partijen invulling geven aan de vorm van samenwerking.

Of het Landbouwcollectief dan nog bestaat in de huidige constellatie is de vraag. Andre Arfman van het NAJK vindt het in elk geval te voorbarig om te spreken van het einde van het Landbouwcollectief. Volgens Farmers Defence Force gaat het collectief door: op onderdelen hetzelfde en op andere onderdelen wellicht anders.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer