Aanmelding+PO%2Dregeling+voor+rundvlees+en+oud+ros%3F+open
Nieuws

Aanmelding PO-regeling voor rundvlees en oud ros? open

Bedrijven die rundvlees of vlees van kalveren ouder dan acht maanden in aanmerking willen laten komen voor de particuliere opslagregeling (PO), kunnen vanaf 7 mei contracten aanvragen bij RVO.

De Europese Commissie heeft 80 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het tijdelijk uit de markt nemen van zuivel, vlees, fruit en groenten. Voor vlees is 45 miljoen euro gereserveerd. 25 miljoen euro daarvan is bestemd voor rundvlees (en vlees van kalveren ouder dan acht maanden) en 20 miljoen euro voor lams- en geitenvlees. De LTO-vakgroep Kalverhouderij blijft samen met de ketenpartijen druk uitoefenen om de opslagregeling ook uit te breiden naar kalfsvlees van dieren jonger dan acht maanden.

Volgens de vakgroep blijft het lastig om naast de huidige algemene steunregelingen een financiële tegemoetkoming te verkrijgen voor individuele kalverhouders. De sierteeltsector, delen van de voedingstuinbouw en telers van fritesaardappelen kunnen vanaf 7 mei wel een financiële tegemoetkoming aanvragen bij het ministerie van LNV. Wat betreft de kalversector wordt vooralsnog verwezen naar de zelfredzaamheid via de grote ketenpartijen.

De LTO Vakgroep blijft bij het ministerie aandringen op extra maatregelen. Ze wordt daarbij gesteund door VVK – die een brandbrief heeft gestuurd aan de minister – en andere ketenpartijen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer