Marc+Calon+stopt+per+direct+als+voorzitter+LTO+Nederland
Nieuws

Marc Calon stopt per direct als voorzitter LTO Nederland

Marc Calon treedt terug als voorzitter van LTO Nederland. In goed overleg is de gezamenlijke conclusie getrokken dat Calon op het einde van het jaar geen nieuwe termijn aangaat en hij het voor de vereniging beter vindt zijn werkzaamheden met ingang van vandaag neer te leggen.

Calon constateert dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is. "Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak tevens per direct ruimte voor mijn opvolger”, aldus Marc Calon.

De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, zullen samen met algemeen directeur Hans van den Heuvel van LTO Nederland de taken van Calon overnemen tot de komst van een nieuwe voorzitter.

De termijn van Calon zou op 31 december 2020 aflopen. Het bestuur start de procedure op om te komen tot een nieuwe voorzitter die namens LTO Nederland de boeren en tuinders vertegenwoordigt in zowel Den Haag als Brussel.

Wim Bens, vicevoorzitter van LTO Nederland laat weten dat Calon zich met grote daadkracht voor de boeren en tuinders heeft ingezet. "Hij heeft, zowel voor als achter de schermen, een belangrijke rol gespeeld in de vernieuwing van LTO Nederland en in de verschillende dossiers zowel in Den Haag als in Brussel." Bens noemt het pensioendossier, het klimaatdossier en de totstandkoming van een uitgebreid pakket aan maatregelen voor de agrarische sector in de huidige coronacrisis.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer