VanDrie+betrokken+bij+sectorinitiatief+mestverwerking
Nieuws

VanDrie betrokken bij sectorinitiatief mestverwerking

Zes partijen in de agrarische sector gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken om mineralen en andere ingrediënten uit mest beter te benutten.

De zes bedrijven in de agribusiness zijn Agrifirm, Darling Ingredients International, De Heus, VanDrie Group, FrieslandCampina en ForFarmers. Samen met Wageningen University & Research hebben ze een consortium gevormd dat nauw samenwerkt met het Nederlands Centrum Mestverwaarding (NCM). Het innovatieprogramma heet 'Next Level Mest Verwaarden'.

Henny Swinkels van VanDrie Group ziet veel synergievoordelen wanneer kennis van verschillende partijen wordt samengebracht. met deze krachtenbundeling, willen de partijen inzicht krijgen in wat de voorwaarden zijn voor een optimaal functionerende duurzame mestverwaardingsketen. Daarbij kijken ze naar de ontwikkeling van nieuwe producten, technologie en de organisatie door de hele keten heen.

De huidige mestverwerking is vooral gericht op het wegwerken van een mestoverschot. Producten die hieruit voortkomen hebben weinig waarde voor gras en gewassen, aldus Martin Scholten, algemeen directeur van Wageningen University & Research. Aanvulling met kunstmest is nodig terwijl dierlijke mest in de basis een zeer goede grondstof is voor bodembemesting.

Door mest op de boerderij zo vroeg mogelijk te scheiden kan het beter opgewaardeerd worden tot hoog kwalitatieve bemestingsproducten. Samen met NCM wordt onderzocht welke technologie het meest geschikt is om verder te ontwikkelen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer