Vanaf+vrijdag+temperatuurmetingen+bij+alle+locaties+VanDrie
Nieuws

Vanaf vrijdag temperatuurmetingen bij alle locaties VanDrie

Vanaf vrijdag 29 mei wordt bij aankomst van personeel en bezoekers op de slachtlocaties van VanDrie Group de lichaamstemperatuur gemeten. Deze maatregel komt bovenop de maatregelen die de organisatie al heeft genomen.

Marijke Everts van VanDrie Group laat weten dat het bedrijf alle maatregelen neemt die mogelijk zijn om coronabesmettingen te voorkomen. “We hebben vanaf de aanvang van de crisis al een hele waslijst. Daar komt deze maatregel bij.” Het meten van de temperatuur gebeurt bij zowel productiemedewerkers, kantoorpersoneel als bezoekers op de slachtlocaties van Ekro, ESA, T. Boer en Ameco. Is de lichaamstemperatuur boven de 38 graden, dan wordt de persoon de toegang tot de gebouwen ontzegd.

Op alle locaties van VanDrie zijn al maatregelen genomen om personeel op 1,5 meter van elkaar te laten werken, zijn er schermen geplaatst op plaatsen waar de 1,5 meter moeilijk te handhaven is en zijn er logistieke maatregelen genomen in gangen en looppaden. Ook maakt VanDrie Group gebruik van coronacoaches die zichtbaar aanwezig zijn. Deze personen helpen en corrigeren productiemedewerkers op plaatsen die het gevoeligst zijn voor eventuele besmettingen, zoals bij de hygiënesluis, waar iedereen doorheen gaat bij aankomst.

Everts: ”Ook hebben we afspraken gemaakt met onze inleenbureaus. Productiemedewerkers mogen met maximaal twee personen in een auto zitten als ze bij ons komen werken. We gaan bovendien kijken waar ze gehuisvest zijn zodat we weten dat dit onder goede en veilige omstandigheden gebeurt.”

Dinsdag heeft er overleg plaatsgevonden tussen landbouwminister Schouten, de vleessector en betrokken partijen. Uitkomst van het gesprek was dat slachthuizen zelf maatregelen moeten nemen zodat medewerkers hun werk veilig kunnen doen. Om te controleren of de maatregelen werken, zal het personeel op slachthuizen geregeld getest gaan worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer