Overheid+zet+slachthuizen+onder+druk
Nieuws

Overheid zet slachthuizen onder druk

Met een brief aan alle grote pluimvee- en roodvleesslachthuizen wijst het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) slachthuizen op hun verantwoordelijkheid bij het tegengaan van coronabesmettingen.

Het ministerie stelt in de brief dat slachterijen verantwoordelijk zijn voor een veilige en gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Het risico op coronabesmetting en de maatregelen die genomen worden ter voorkoming van besmettingen, moeten beschreven staan én opgevolgd worden. Eventueel kunnen slachterijen hun beschrijving laten toetsen door de inspecteurs van SZW.

Speciale aandacht vraagt het ministerie voor de uitzendbureaus die zowel de huisvesting, het vervoer als contractvorm van het in te zetten personeel voor hun rekening nemen. Onbedoeld kunnen er volgens het ministerie vanuit deze uitzendbureaus prikkels uitgaan op doorwerken en het niet in acht nemen van de RIVM-maatregelen. De inspecteurs vragen slachthuizen er scherp op toe te zien dat medewerkers met klachten thuisblijven.

Landbouwminister Schouten laat tegenover de NOS weten dat slachthuizen gesloten worden als blijkt dat ze onvoldoende maatregelen nemen om coronabesmettingen tegen te gaan. De NVWA-medewerkers zullen hun werk in slachthuizen blijven doen zolang een veilige werkomgeving geborgd is. Om te weten te komen hoe vaak het virus voorkomt onder slachthuismedewerkers zullen de GGD’s in opdracht van de overheid coronatesten gaan uitvoeren.

Vorige week werd duidelijk dat de NVWA uit voorzorg haar werkzaamheden in de Vion-slachterij in Groenlo heeft gestaakt. De reden van deze voorzorgsmaatregel is dat 45 medewerkers het corona-virus onder de leden hebben gehad.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer