VanDrie%2C+De+Heus+en+A+Ware+steunen+Staf
Nieuws

VanDrie, De Heus en A Ware steunen Staf

Stichting Agrifacts (Staf) krijgt van VanDrie Group, De Heus Voeders en Royal A Ware de komende drie jaar een gezamenlijke sponsorbijdrage van 225.000 euro per jaar.

Met de bijdrage wil Stichting Agrifacts de onderzoekscapaciteit uitbreiden zodat publicaties en informatie over de agrarische sector nog beter voorzien worden van een feitencheck en de onderbouwing van het land- en tuinbouwbeleid in Nederland nog beter getoetst kan worden.

De stichting krijgt volgens voorzitter Jaap Haanstra veel tips vanuit de agrarische sector over onderwerpen die om onderzoek vragen. Met de bijdrage kan het redactieteam uitgebreid worden en kan de redactie meer onderwerpen aan een grondige analyse onderwerpen.

Ondanks de steun blijft het onderzoeksteam zelfstandig beslissen welke onderwerpen door de redactie worden opgepakt. “Daarom hebben we daar in de sponsorovereenkomsten goede afspraken over gemaakt”, zegt onderzoeksjournalist Geesje Rotgers. “Het is mooi om te zien dat bedrijven waarderen wat wij doen en daaraan willen bijdragen.”

De drie bedrijven geven aan zich nauw betrokken te voelen bij de agrarische sector. Marijke Everts, Director Corporate Affairs VanDrie Group: “We onderschrijven de noodzaak om de voedselproductie verder te verduurzamen. Het beleid dat de kaders stelt, moet wel kloppen. We zien geregeld dat de onderbouwing van beleid helemaal niet zo stevig is als wordt voorgespiegeld, terwijl de uitwerking in de praktijk ernstige gevolgen kan hebben voor boeren en hun familiebedrijven. Daarom is het goed dat Staf vanuit haar onafhankelijke positie de onderbouwing van beleid voor deze doelgroep zorgvuldig onderzoekt.”

Voorheen ontving Staf 80 procent van de financiële bijdragen via abonnementen en 20 procent via donateurs. Met de sponsoring door deze bedrijven komt daar nu verandering in.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer