Starters+flink+in+prijs+omhoog
Nieuws

Starters flink in prijs omhoog

Omdat er tien weken geleden weinig starters zijn opgezet, is er nu ook weinig aanbod waardoor de prijs van de starters omhoog schiet.

Voor starters wordt momenteel 235 tot 240 euro per stuk betaald maar er zijn ook al koppels verkocht voor meer geld.

Dat er weinig starters zijn, heeft te maken met de coronacrisis. Begin april - toen de omvang van de coronacrisis duidelijk werd - hebben meerdere starterbedrijven geen dieren opgezet vanwege de ongewisse toekomst. Andere bedrijven hebben hun starters niet verkocht en zelf doorgehouden waardoor er ook geen nieuwe opgezet heeft plaatsgevonden.

Voor rosékalverhouders is het krappe aanbod wrang. Hun slachtrijpe dieren brengen met 2,70 euro per kg nog steeds veel te weinig op om de kosten te dekken, terwijl de starterprijs hard doortrekt. Marktdeskundigen verwachten dat de prijs van de starters verder stijgt, terwijl de prijs van de rosés niet veel verder omhoog zal gaan.

Wat betreft prijsvorming is het rosévlees momenteel volledig afhankelijk van het rundvlees. Omdat het rundvlees afgelopen week gestegen is - als gevolg van weinig aanbod van koeien - stijgt de prijs van het rosévlees mee. De verhoging is geen gevolg van een betere vraag specifiek naar rosékalfsvlees. Alleen als restaurants in (Zuid-)Europa volledig open gaan, zonder afstandsbeperkingen of anderszins, ontstaat er ruimte om de roséprijzen naar het het oude niveau te laten stijgen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer