Dier%26Recht+pleit+in+Brussel+voor+korte+reisafstanden
Nieuws

Dier&Recht pleit in Brussel voor korte reisafstanden

In aanloop naar een herziening van de Europese transportverordening, pleit Dier&Recht in Brussel voor kortere reisafstanden voor kalveren.

De onder de huidige verordening toegestane reistijden zijn volgens de organisatie veel te lang en de rustperiodes ontoereikend. Zelfs wanneer de regels van de verordening worden nageleefd, is het onmogelijk kalveren gedurende het transport de verzorging te bieden die ze nodig hebben, stelt de organisatie.

Als het aan Dier&recht ligt, duren de reistijden voor jonge kalveren in de toekomst niet langer dan acht uur. De Nederlandse kalverhouderij zou de import daarbij moeten beperken tot de buurlanden. Transport uit Ierland en Oost-Europa is dan niet meer mogelijk.

Daarnaast wil de organisatie in de nieuwe verordening een verhoging van de transportleeftijd. Pas als kalveren een leeftijd hebben bereikt van vier weken zouden ze getransporteerd mogen worden. Het immuunsysteem is dan beter ontwikkeld, waardoor de kalveren volgens Dier&Recht beter bestand zijn tegen ongemakken van het transport.

De organisatie - die nauw samenwerkt met Varkens in Nood - ziet liever dat de dieren nog ouder zijn als ze op transport gaan. Ideaal vindt ze als de kalveren op het melkveebedrijf blijven om daar afgemest te worden, zodat er helemaal geen transport op jonge leeftijd meer plaatsvindt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer