Melkveehouder+nieuwe+agri%2Dtopman+bij+Rabobank
Nieuws

Melkveehouder nieuwe agri-topman bij Rabobank

Melkveehouder Alex Datema wordt per 1 mei de nieuwe directeur Food&Agri bij Rabobank Nederland. Hij volgt Carin van Huët op die per 1 januari 2023 afscheid heeft genomen bij Rabobank.

De opvallende benoeming van een melkveehouder als directeur heeft volgens Rabobank te maken met de grote transitie waarin de landbouw en met name de veehouderij zich bevindt. De bank kiest hiermee voor een man met veel bestuurlijke ervaring, kennis van de praktijk en een heldere visie op een duurzame toekomst.

"Dat is juist nu van belang, nu deze sector voor grote uitdagingen staat en wij als financier onze klanten willen helpen bij de transitie naar een duurzame toekomst”, zegt Kirsten Konst, lid van de Groepsdirectie:

Datema (1966) is sinds 1988 melkveehouder en heeft 120 melkkoeien en 70 hectare grasland. Hij runt het bedrijf samen met een compagnon. Sinds 2016 is hij voorzitter van BoerenNatuur. Daarnaast is hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en de Agro Agenda Noord Nederland. Ook is hij mede-initiatiefnemer van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Datema: “Mijn gehele bestuurlijke carrière zet ik mij al in voor de duurzame toekomst van de landbouw. Duurzaam betekent voor mij economisch en ecologisch duurzaam. Kiezen voor duurzaamheid betekent dat je als boer voor grote keuzes komt te staan. Die keuzes maak je vaak samen met je bank. Ik wil graag samen met de coöperatieve Rabobank naast de individuele boer gaan staan bij deze ingewikkelde keuzes.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer