Start+nieuwe+vaktechnische+cursus+kalverhouderij
Nieuws

Start nieuwe vaktechnische cursus kalverhouderij

Op 19 april 2023 start kennismakelaar Henriëtte Rozendaal met een nieuwe vaktechnische cursus kalverhouderij.

Na het succes van de cursus vorig najaar, wordt de vaktechnische cursus kalverhouderij in 2023 eenmalig aangeboden. De cursus bestaat uit zeven delen en is voor iedereen, jong en oud, die aan de slag wil in een toekomstgerichte kalverhouderij.

Alle onderdelen van de kalverhouderij komen aan bod, waaronder voeding, gezondheid, stalklimaat, huisvesting, slachterij, afzet, economie, mest en milieu en actuele regelgeving.

De cursus is zowel voor kalverhouders met blankvleeskalveren als rosékalveren. Het maximale aantal deelnemers is veertien. Voor het volgen van de cursus wordt uitgegaan van enige voorkennis betreffende de kalverhouderij. De e-learning van de VVK/Aeres dient als basiskennis en naslagwerk van de cursus. De kosten voor de e-learning zijn inbegrepen bij het cursusbedrag.

Doordat de cursus plaatsvindt op verschillende bedrijven in de periferie en bij kalverhouders - met diverse professionele sprekers - wordt de koppeling naar de praktijk meteen gemaakt. Deelnemers kunnen eigen bedrijfsgegevens meenemen om bij de verschillende onderwerpen meer inzicht te krijgen in de praktijksituatie. Rozendaal: “Na het afronden van de cursus hebben de deelnemers veel nieuwe handvatten gekregen voor het runnen van een kalverhouderij richting de toekomst.”

De kosten van de cursus bedragen 749 euro per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een lunch op elke cursusdag. Er zijn geen opleidingseisen verbonden aan deelname. Na afloop van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat. Voor bedrijfsleiders en medewerkers in loondienst volgens de CAO Dierhouderij kan de werkgever subsidie aanvragen via Colland.

Meld je aan voor de cursus via Henriëtte Rozendaal: 0616-343859 of info@henrietterozendaal.nl. Inschrijving is mogelijk tot 10 april 2023. De cursus is een initiatief van de kennismakelaar kalverhouderij, VVK en LTO Nederland.

Cursusperiode
19 april 2023 - 31 mei 2023

Tijden
10:00 - 14:30

Locaties
Omgeving Amersfoort - Apeldoorn

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer