Geen+biologisch+certificaat+en+andere+naam+voor+Eco+Fields
Nieuws

Geen biologisch certificaat en andere naam voor Eco Fields

De biologische kalverhouderij Eco Fields kan voorlopig niet beschikken over een Skal-certificaat. Daarom heeft het bedrijf van eigenaar Bart Boon ook zijn naam aan moeten passen in Farm Fields.

Tijdens de coronaperiode heeft Eco Fields veel minder dieren af kunnen zetten naar de horeca. Het gevolg hiervan was dat er meer dieren op stal werden gehouden en het bedrijf tijdelijk niet kon voldoen aan de oppervlakte-eisen van Skal, de certificatieorganisatie voor de biologische sector. Kalveren tot 100 kg moeten minimaal 1,5 vierkante meter ruimte hebben. Bij kalveren van 200 kg is dat 2,5 vierkante meter per kalf.

Ondanks dat het volgens Boon een overmachtsituatie betreft, heeft Skal besloten om het certificaat in te trekken. Dit geldt overigens alleen voor de kalverhouderijtak van het bedrijf en niet voor de slagerij. Omdat de slagerij wel gecertificeerd is, kan het bedrijf nog steeds biologische producten van andere leveranciers aanbieden. Boon is tegen het besluit van Skal in beroep gegaan. De uitslag verwacht hij binnen zes weken.

Omdat de huidige SKAL-regels het niet toestaan om onder de bedrijfsnaam Eco Fields Kalveren B.V. verder te werken, is de naam veranderd in Farm Fields Kalveren B.V. voor de kalverhouderij en Farm Fields B.V. voor de slagerij. Ook als de kalverhouderijtak opnieuw zijn certificaat ontvangt, blijft het bedrijf deze nieuwe namen gebruiken.

De kalveren van Farm Fields kunnen dagelijks naar buiten. De eerste tien weken op het bedrijf krijgen ze melk, daarna mais, gras en andere producten, waaronder erwten. Op een leeftijd van tien tot elf maanden worden de kalveren geslacht.

Foto: Farm Fields

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer