Complimenten+van+Eyes+on+Animals+voor+Van+Mondfrans
Nieuws

Complimenten van Eyes on Animals voor Van Mondfrans

Dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals volgde zaterdag 4 juli 2015 een kalvertransport van Jan van Mondfrans. De transporteur kreeg complimenten voor het vervoer op deze hete dag.

Dat schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina. Ondanks de kritiek die Eyes on Animals heeft op het transporteren van dieren in het algemeen, en met hitte in het bijzonder, had ze lovende woorden voor het transport tijdens deze hete dag. Hieronder het verslag van de organisatie op haar Facebook-pagina.

‘Zaterdag 4 juli ging een team van Eyes on Animals op het heetst van de dag op pad om veetransporten te controleren. Wij zagen slechts één transport, van de firma Mondfrans, dat wij naar de plaats van bestemming volgden. Wij kregen toestemming om het uitladen van de kafjes te bekijken en wat opnames te maken. Het waren jonge kalveren, tussen 2-5 weken oud uit Litouwen, die hier verder 'afgemest' worden. De conditie van de dieren leek goed, ze waren vervoerd in de gesloten wagen met klimaatregeling. De temperatuur in de truck was aangenaam koel terwijl het buiten maar liefst 35 graden was. Er was ruim voldoende stro op de vloeren en geen sprake van overbelading. Het was duidelijk dat Mondfrans rekening had gehouden met de extreme hitte. Onze complimenten daarvoor. Niettemin blijven wij ons zorgen maken over veetransporten gedurende de zomer, er kan veel mis gaan met grote gevolgen voor de dieren. Afgelopen week hadden wij een gesprek met een kalveren export centrum in Oost Europa dat ons liet weten 40 kalveren minder dan normaal te laden in verband met de hittegolf.”

https://www.facebook.com/EyesOnAnimals?fref=ts

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer