
Kalfsvlees zet kleine stapjes omhoog
Het blank en rosékalfsvlees zijn beide in prijs toegenomen. De stapjes zijn minder dan de afgelopen weken, al blijven de vooruitzichten goed.
In de aanloop naar het wildseizoen in restaurants, is het blank kalfsvlees 5 cent duurder verkocht. Normaal gesproken is de oktobermaand een lastige maand voor kalfsvlees, met name door de concurrentie van wild. Omdat het aanbod blank niet heel hoog is, verwachten marktpartijen dat in oktober de prijs wel verder kan aantrekken.
Marginale verhoging
Rosékalfsvlees neemt ook toe in prijs, maar marginaal. Jong rosé zit bij alle afnemers op 6,85 euro per kg. Oud rosé schommelt tussen de 6,55 tot 6,60 met hier en daar een paar centen meer. Starters blijven op hetzelfde niveau met een grote spreiding rondom de 730 euro per stuk. De aankondiging van kalverrechten trekt twijfelende rosékalverhouders toch over de streep om de komende weken de stallen vol te zetten. Het besluit heeft daarmee een prijsopdrijvend effect.
Afzien van koppels
De jonge kalveren zijn gemiddeld 5 euro per stuk goedkoper geworden. Of er de de komende week nog meer af gaat is de vraag. Wel zijn er verschillende integraties die de stallen vol hebben en de komende weken afzien van nieuwe koppels. Dit zou de prijs kunnen drukken, echter: de vraag uit het buitenland naar jonge kalveren is ook groot.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland