Jumbo+stopt+met+vleespromoties
Nieuws

Jumbo stopt met vleespromoties

Jumbo stopt met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Het is de eerste supermarkt die dit besluit neemt. Met de maatregel wil het bedrijf de omschakeling van dierlijk naar plantaardig eiwit versnellen.

Jumbo wil in 2030 60 procent van het verkochte eiwit van plantaardige oorsprong laten zijn en 40 procent van dierlijke ingrediënten. Als tussenstap naar deze doelstelling streeft Jumbo naar een gelijkwaardig aandeel van 50 procent plantaardige en 50 procent dierlijke eiwitproducten in 2025. De supermarkt loopt hiermee voor op het beleid van de overheid die uit gaat van een gelijke balans in plantaardig en dierlijk eiwit in 2030.

Geen van/voor-aanbiedingen
Concreet betekent het besluit van Jumbo dat vanaf eind mei tijdelijke prijspromoties, zogenoemde  ‘van/voor-aanbiedingen’ van vers rundvlees, vers varkensvlees en verse kip verleden tijd zijn. Ton van Veen, CEO Jumbo Supermarkten: "We realiseren ons dat versnelling nodig is en hebben daarom als eerste in de markt deze stap genomen." De topman geeft aan niet over een nacht ijs te zijn gegaan: "Uit analyses is inzichtelijk geworden dat het realiseren van dit tussentijdse doel alleen gehaald kan worden door te stoppen met vleespromoties."

Commentaar Wakker Dier
Vorige week kreeg Jumbo commentaar van Wakker Dier omdat de supermarktketen in 2023 verantwoordelijk was voor de helft van de stijging in het aantal vleesaanbiedingen in Nederlandse supermarkten. Wakker Dier houdt sinds 2015 het aantal vleesaanbiedingen bij van twaalf supermarktketens. In een reactie laat de actiegroep nu weten grote bewondering te hebben van de stap van Jumbo. "De supermarkt laat zien dat plantaardige, gezonde voeding echt een topprioriteit is”, zegt Collin Molenaar van Wakker Dier.

Foto: Marco van Blijderveen Pixabay

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer