%27Doorwerken+aan+stikstofbeleid+in+demissionaire+periode%27
Nieuws

'Doorwerken aan stikstofbeleid in demissionaire periode'

LTO Nederland wil dat het kabinet door blijft werken aan het stikstofbeleid nu het demissionair is.

Deze week bespreekt de Tweede Kamer welke onderwerpen wel en niet controversieel verklaard worden na het vallen van het kabinet. LTO wil dat het demissionaire kabinet doorgaat met het uitrollen van de verschillende regelingen die horen bij de stikstofbeleid.

Momenteel zijn de stoppersregelingen opengesteld, maar zijn de regelingen voor de blijvende boer nog niet uitgebracht. Een boer die overweegt om met zijn bedrijf te stoppen moet ook weten waar hij aan toe is als hij een andere keuze maakt zoals verplaatsen, innoveren of extensiveren. Het hele keuzepakket moet inzichtelijk zijn, vindt LTO.

Ook het oplossen van de PAS-melders en interimmers kan niet wachten. Gezien de toezeggingen van het kabinet en de wettelijke verplichting om dit uiterlijk 2025 te regelen. Daarnaast wil LTO dat het transitiefonds doorgang vindt. Het instellen van het fonds is noodzakelijk om te voorkomen dat de uitvoering van het stikstofbeleid en van de provinciale gebiedsprogramma’s verdere vertraging oploopt.

Onderwerpen die volgens LTO controversieel zijn betreffen de nieuwe landbouwvisie die zou volgen na de beëindigde onderhandelingen voor een Landbouwakkoord. Dit moet bij uitstek een vraagstuk zijn voor het nieuwe kabinet, vindt LTO. Ook het convenant Dierwaardige Veehouderij en het nieuwe geurbeleid moeten bij de formatie van een nieuw kabinet verder opgepakt worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer