Kabinet+doet+vergaande+toezeggingen
Nieuws

Kabinet doet vergaande toezeggingen

Na het overleg tussen kabinet en boeren - dat tot na middernacht heeft geduurd - is er weer perspectief om verder te praten over het landbouwakkoord. Volgens LTO Nederland heeft het kabinet vergaande toezeggingen gedaan.

Zonder inhoudelijk hierop in te gaan, zegt LTO Nederland dat het toezeggingen betreft op thema’s waarop het voorbije half jaar diepgaand onderhandeld is, maar waarop geen progressie zit. Het kabinet gaat de gemaakte afspraken verder uitwerken. Over een week wil LTO een knoop doorhakken. Voorzitter Sjaak van der Tak: “Volgende week zal blijken, hom of kuit.”

Er is gisteravond en vannacht overleg gevoerd met een brede delegatie van het kabinet waarbij de ministers Adema, Van der Wal, De Jonge, Jetten, Harbers aanwezig waren en ook minister-president Mark Rutte. Het LTO-bestuur heeft daarbij aangegeven op belangrijke thema’s onvoldoende perspectief en herstel van vertrouwen te zien. Die thema's zijn volgens LTO van essentieel belang om met het akkoord terug naar de leden te gaan.

Het landbouwakkoord moet het vertrouwen in het kabinet herstellen, perspectief bieden aan boeren en een realistische route volgen om de doelen waar te maken. Bij een voldoende akkoord legt LTO Nederland het resultaat voor aan de leden. Blijkt het akkoord onvoldoende dan staakt LTO het overleg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
  • Donderdag
    19° / 13°
    75 %
Meer weer