Wisselend+marktbeeld%2C+sentiment+positief
Nieuws

Wisselend marktbeeld, sentiment positief

Blank kalfsvlees is deze week voor hetzelfde geld verkocht. Bij de rosés is het beeld wisselend. Aan de bovenkant van de prijs ontstaat meer ruimte.

Vanaf half augustus is het slachterijen gelukt om de prijs van blank kalfsvlees stapsgewijs te verhogen van 5,70 naar het 6,10 euro per kg. Omdat de energiekosten voor slachterijen ook toenemen, moet er aan de afzetkant van het vlees een meerprijs gevraagd worden. Dit betekent dus een extra plus op de prijs naast de hogere inkoopkosten van het kalfsvlees.

Daarbij komt ook het feit dat slachterijen beducht zijn voor vraaguitval door te sterk stijgende vleesprijzen. Samen met de verhouding vraag en aanbod deze week, betekent dit voor blank kalfsvlees gelijke prijzen op een niveau van 6,10 euro per kg.

In de markt van oud rosé zijn wisselende geluiden te horen. Verschillende partijen zitten voor komende week op een niveau van 4,80 per kg. Er is volgens hen voldoende aanbod. Samen met de toegenomen slachterijkosten kan er niet verhoogd worden. Andere partijen betalen komende week vlot 4,90 euro per kg. Zij geven aan dat het aanbod oud rosé opdroogt. Wanneer zij verder vooruit kijken is een prijs van 4,90 voor komende week gerechtvaardigd.

Jong rosé voor levering komende week zit op een niveau van 5,10 tot 5,12 euro per kg. Het aanbod is niet groot waardoor er harder aan de slachtrijpe koppels getrokken wordt. De prijs van de starters heeft deze week een kleine veer gelaten. Af stal worden er prijzen betaald van 385 euro per stuk voor courante koppels van negen á tien weken.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    17° / 12°
    40 %
Meer weer