Boerenorganisaties+met+elkaar+om+tafel
Nieuws

Boerenorganisaties met elkaar om tafel

Boerenorganisaties gaan woensdagavond met elkaar om de tafel om samen op één lijn te komen.

Bij het gesprek zijn aanwezig LTO Nederland, Agractie, Farmers Defence Force (FDF) en verschillende sectorpartijen (NMV, DDB, POV, NAV, NVP). Tijdens het overleg moet het onder meer gaan over de vraag of meer boerenorganisaties aansluiten bij het gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en het kabinet.

Het gesprek tussen LTO en het kabinet over het stikstofbeleid zal komende vrijdag plaatsvinden. Naast Van der Tak zijn premier Mark Rutte, stikstofminister Christianne van der Wal en landbouwminister Henk Staghouwer aanwezig, samen met stikstofbemiddelaar Johan Remkes.

FDF heeft vooralsnog afwijzend gereageerd op een verkennend gesprek met het kabinet. Voorzitter Mark van den Oever heeft aan het ANP laten weten dat er verschillende geluiden opgaan binnen de partij. Sommigen willen niet dat FDF het verkennende gesprek bijwoont, anderen willen dat misschien wel. "Dat wachten we nog af."

Agractie heeft eerder aangegeven evenmin in gesprek te willen met Remkes, onder meer omdat ze weinig vertrouwen hebben in de bemiddelaar die is aangesteld door het kabinet. Voorzitter Bart Kemp heeft maandag over de kwestie met Remkes gebeld. Daardoor zijn de leden gerustgesteld over de onafhankelijke rol van de stikstofbemiddelaar.

Agractie heeft nog een aantal inhoudelijke punten naar het kabinet gestuurd. Als de groep de ruimte krijgt om het daarover te hebben, willen ze misschien toch vrijdag aansluiten bij Remkes aan tafel.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer