Fietsen+voor+nieuwe+Oekra%3Fense+medewerkers
Nieuws

Fietsen voor nieuwe Oekra?ense medewerkers

Vijf Oekraïense medewerkers van T. Boer & zn uit Nieuwerkerk aan den IJssel hebben fietsen tot hun beschikking gekregen voor hun dagelijkse reis naar hun nieuwe werkplek.

Vanwege de Russische inval in Oekraïne is het vijftal met hun familie naar Nederland gevlucht.

De verwerker van kalfsvlees - onderdeel van VanDrie Group - kwam via de Gemeente Zuidplas in contact met de vluchtelingen waarna een kennismaking volgde. Masha Boer, manager Coolstore bij T. Boer & zn: “Via de gemeente Zuidplas vernamen we dat veel vluchtelingen op zoek zijn naar een baan. Als een van de grootste werkgevers in de regio staan wij altijd te springen om nieuwe krachten. Eén en één werd zo snel twee.”

Het bedrijf organiseerde een rondleiding voor geïnteresseerden en uiteindelijk zijn vijf Oekraïners via inleenpartner JobPoint Royal gestart. Bij het verwerken en verpakken van het kalfsvlees werken mensen met een uiteenlopende herkomst en cultuur. De vijf nieuwe collega’s passen daarom zeer goed in het team, constateert Boer: "Maar natuurlijk geven we als familiebedrijf ook graag iets van onze Hollandse waarden mee. En wat is meer Hollands dan fietsen?" Aangezien de nieuwe medewerkers dagelijks meer dan twintig minuten moeten lopen naar hun hun werklocatie, heeft het bedrijf fietsen aangeschaft bij de plaatselijke rijwielhandel die aan hen in bruikleen zijn gegeven.

Het werk bevalt de nieuwe medewerkers uitstekend en ook vanuit T. Boer & zn zijn er blije gezichten. Boer: “We zijn echt blij met onze nieuwe collega’s. Ondanks hun moeilijke persoonlijke situatie hopen we dat we bij kunnen dragen om hen een fijne, waardevolle tijd in Nieuwerkerk aan den IJssel te geven.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    22° / 13°
    70 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
Meer weer