Geen+taboes+vanuit+kabinet%2C+verkennend+gesprek+komende+week
Nieuws

Geen taboes vanuit kabinet, verkennend gesprek komende week

Komende week zullen er verkennende gesprekken gevoerd worden door het kabinet en LTO Nederland onder leiding van bemiddelaar Johan Remkes. Dat laat LTO-voorzitter Sjaak van der Tak weten via een statement.

Van der Tak: “Vandaag heeft minister-president Mark Rutte mij opgebeld. Dit naar aanleiding van de uitnodiging om onder leiding van de heer Remkes zonder taboes in gesprek te gaan. LTO is helder geweest: een gesprek heeft alleen zin als er zonder taboes kan worden gesproken. Premier Rutte heeft mij toegezegd dat er ook voor het kabinet géén taboes zijn."

Met deze toezegging wordt aan de voorwaarden van LTO Nederland voldaan voor een eerste verkennend gesprek. Onderwerpen zijn de doelen van het stikstofbeleid, het tijdspad van de maatregelen en de inhoudelijke aanpak. Na dit verkennend gesprek beraadt LTO zich over een eventuele voortzetting van het gesprek.

Van der Tak geeft aan dat de zorgen in de sector groot zijn en dat er daarom actie gevoerd wordt: "Dat doet het overgrote deel van de sector op een keurige manier, passend binnen de wet en met oog voor maatschappelijk draagvlak. Ik roep nogmaals individuen die kiezen voor buitenwettelijke acties op daarvan af te zien. De druk van positieve acties helpt in gesprekken, buitenwettelijke acties zorgt alleen voor verlies van draagvlak en het telkens moeten verdedigen van de sector.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    22° / 13°
    70 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
Meer weer