Prijsgekte+in+markt+ros%3Fkalveren
Nieuws

Prijsgekte in markt ros?kalveren

De prijsgekte in de markt van de rosékalveren is volledig losgebarsten nu een partij oud rosé heeft gekocht voor 5 euro per kg (levering maart).

Andere slachterijen gaan mee in een verhoging, maar niet van harte. Oud rosé (Z) kan zeer goed afgezet worden in het rundersegment, maar jong rosé (V) is moeilijker voor het huidige geld te verkopen. Dit betekent ook dat voor oud rosé meer betaald wordt dan voor jong rosé. Voor komende week liggen de prijzen op 4,80 (oud) en 4,75 (jong). Enkele weken langer aanhouden van jong rosé lijkt op dit moment aantrekkelijk.

Het huidige prijsniveau bij de rosés lijkt zich in februari makkelijk staande te kunnen houden, al is de basis dun. Een rimpeling in de vijver (conflict Oekraïne/Rusland?) kan de pret zeer snel verstoren. Starters zijn deze week in prijs gelijk gebleven.

De wereldwijde krapte aan rundvlees maakt het voor slachterijen die blank kalfsvlees verkopen mogelijk om de prijslijsten naar boven aan te passen. Een verschil van 60 cent tussen rund- en kalfsvlees is immers niet veel. Deze week is de prijs voor blank gestegen naar een niveau tussen 5,60 en 5,65 euro per kg. Gezien het hoogtij op de markt van rundvlees, en het krappe aanbod blanke kalveren, zitten er de komende weken nog meer prijsstijgingen in het vat. In maart neemt het aanbod blanke kalveren echter weer toe.

Wat betreft de jonge kalveren is in Ierland het afkalfseizoen in volle gang. Komende week komen de eerste kalveren naar Nederland. Hopelijk geeft dit wat tegenwicht aan de oplopende prijzen hier. Nederlandse kalveren zijn afgelopen week namelijk een stuk duurder geworden en die tendens is al enkele weken gaande.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer