Geen+verscherpt+toezicht+meer+bij+Gosschalk
Nieuws

Geen verscherpt toezicht meer bij Gosschalk

De NVWA heeft het verscherpt toezicht bij slachterij Gosschalk in Epe opgeheven.

Vanaf maandag 7 februari voldoet het bedrijf weer aan de voorwaarden waaronder regulier toezicht door de NVWA kan worden uitgevoerd.

De NVWA schorste de erkenning van de slachterij per 3 juli 2021 omdat het bedrijf dierenwelzijnsovertredingen beging. Eind augustus 2021 mocht de slachterij onder voorwaarden weer opstarten. Het bedrijf bleef onder verscherpt toezicht van de NVWA staan.

Het verscherpte toezicht werd in december 2021 voor drie maanden verlengd, omdat er op een aantal punten nog verbeteringen nodig waren. Deze verbeteringen zijn nu doorgevoerd en daarom geldt vanaf 7 februari 2022 weer het reguliere, permanente toezicht zoals dit bij alle grote slachthuizen wordt uitgevoerd.

Lisette de Ruigh (directeur Keuren NVWA) geeft aan dat de toezichthoudende dierenartsen dagelijks het slachtproces en aanvoer van dieren tot en met het vrijgeven van het vlees in de gaten houdt bij alle grote slachthuizen. "We zien dat Gosschalk haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd waardoor het weer onder het reguliere toezicht van de NVWA gaat vallen."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer