Everts+op+19de+plaats+in+FoodAgriTop50
Nieuws

Everts op 19de plaats in FoodAgriTop50

In de FoodAgriTop50 is de 19de plek ingeruimd voor Marijke Everts van de VanDrie Group. Op de 39ste plaats staat varkens- en kalverslachter Mark van Rooi.

De jaarlijkse lijst - die wordt samengesteld door FoodAgribusiness – wordt aangevoerd door Marit van Egmond, CEO bij supermarktketen Albert Heijn. Landbouwminister Carola Schouten staat op plaats 3, achter de onlangs gestopte Bert Jansen, CEO bij aardappelverwerker Avebe.

Everts krijgt volgens de samenstellers van de lijst veel op haar bordje: corona, het klimaatdossier en dierenactivisme. Ze wordt geroemd om haar verfrissende actieve houding die niet gebaseerd is op de waan van de dag maar op een visie vooruit.

De 39ste plaats van Van Rooi (net voor FDF-leider Mark van den Oever) heeft hij te danken aan de prima financiële resultaten die hij boekt met zijn slachterijen Van Rooi Meat in Helmond en Someren. Ondanks coronaperikelen en een exportstop naar China, boekte het bedrijf over 2020 een recordwinst van 41 miljoen euro. Van Rooi slacht voornamelijk varkens maar ook rosévleeskalveren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer