LNV+neemt+toekomstvisie+kalverhouders+in+ontvangst
Nieuws

LNV neemt toekomstvisie kalverhouders in ontvangst

Hugo van Kasteel, LNV-directeur Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn, heeft donderdagmiddag de toekomstvisie in ontvangst genomen die VVK samen met kalverhouders heeft gemaakt.

In de visie staan tien speerpunten beschreven. Punten die het meest in het oog springen zijn: warm saneren van bedrijfslocaties bij natuur, reguleren en reduceren van dieraantallen, verdere reductie van antibiotica en een nieuw marketing- en communicatiebeleid voor het onderscheidend vermogen van de Nederlandse kalverhouderij.

Van Kasteel zegt blij te zijn dat VVK het samenstellen van de visie heeft opgepakt. “Het is geen pamflet waar wat zaken op een rij zijn gezet maar een solide en gedegen visie van kalverhouders zelf.”

De LNV-directeur herkent dat er veel onzekerheid heerst in de veehouderij en dat de wijze waarop politiek en veehouderij de afgelopen periode met elkaar zijn omgegaan niet heeft geleid tot een gevoel van samen. “Maar weet dat wij bij LNV ons inzetten voor een vitale veehouderij. Boeren staan voor grote opgaven. Binnen het nieuwe kabinetsbeleid is daar aandacht voor en zullen er instrumenten komen.”

De visie nodigt volgens Kasteel uit om verder te praten zodra het nieuwe regeerakkoord is gepresenteerd. “Laten we kijken hoe de visie zich hiermee verhoudt: waar strookt het met elkaar, waar niet en waar moeten we aandacht aan geven.”

VVK heeft in juli vier regionale bijeenkomsten gehouden waar ruim 160 kalverhouders input hebben gegeven voor de visie. Vervolgens is deze visie in september en oktober besproken met 350 kalverhouders. Alle input heeft geleid tot de definitieve visie. VVK wil nu met alle ketenpartijen komen tot een uitvoeringsagenda die leidt tot een nieuw sectorplan. De visie van kalverhouders is daarbij voor VVK het vertrekpunt.

Branchevereniging SBK laat weten dat de nieuwe inzichten die in de visie beschreven staan kunnen helpen om het sectorplan uit 2019 verder te concretiseren.

Geïnteresseerden kunnen de visie hier downloaden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer