Einde+coronasteun+per+1+oktober
Nieuws

Einde coronasteun per 1 oktober

Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen waarop ondernemers tijdens de coronacrisis konden rekenen.

Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. 'De beperkende maatregelen zijn grotendeels opgeheven, de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag', aldus het ministerie van Economische Zaken.

Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten, meent het ministerie. Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal. Volgens het ministerie is mede dankzij de steunpakketten het aantal faillissementen echter beperkt gebleven en zijn de werkloosheidscijfers laag.

De mogelijkheid om uitstel van belastingbetaling aan te vragen stopt ook op 1 oktober. Sinds het begin van de crisis hebben 369.000 ondernemers gebruikgemaakt van de mogelijkheid van belastinguitstel, voor een bedrag van 40,4 miljard euro. Een groot deel van de belastingschuld is inmiddels weer afgelost (16,6 miljard euro) of verminderd als bijvoorbeeld de belastingaanslag niet goed is vastgesteld (4,6 miljard euro). Per saldo staat op dit moment 19,2 miljard euro aan belastingschuld open en hier maken 270.000 ondernemers gebruik van.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
  • Dinsdag
    20° / 11°
    60 %
Meer weer