Denkavit+voltooit+overname+Nutrifeed
Nieuws

Denkavit voltooit overname Nutrifeed

Met ingang van 1 juli heeft FrieslandCampina de Nutrifeed-diervoedingsactiviteiten overgedragen aan Denkavit. De verkoop was al in mei aangekondigd. Alle medewerkers van Nutrifeed gaan over naar Denkavit.

Nutrifeed maakt hoogwaardige diervoeding voor de eerste groeifasen van jonge dieren, waarbij zuivelstromen de belangrijkste ingrediënten vormen. Voor Denkavit is de overname een mogelijkheid om haar positie in jongdiervoeding te verbeteren. Nutrifeed op zijn beurt heeft betere mogelijkheden om te groeien omdat FrieslandCampina Ingredients zich richt op hoogwaardige ingrediënten en oplossingen voor consumenten.

Nutrifeed zal, als onderdeel van de Denkavit Groep, zelfstandig met haar eigen merken in de markt blijven opereren. De afzetmarkten van Denkavit en Nutrifeed sluiten mooi op elkaar aan. De extra productielocatie in Veghel biedt Denkavit meer mogelijkheden om efficiënt te kunnen produceren. Door de overname krijgt de Denkavit Groep ook de beschikking over nieuwe zuivelbijstromen vanuit FrieslandCampina.

Denkavit specialiseert zich hiermee verder in het opwaarderen van dergelijke 'niet-foodwaardige' stromen tot hoogwaardige grondstoffen voor de productie van jongdiervoeders. Daarmee wordt de circulariteit in de zuivelproductieketen en de productie van jongdiervoeding verder vergroot. De overname biedt volgens Denkavit volop mogelijkheden om nieuwe, innovatieve concepten voor jongdiervoeding te ontwikkelen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer