Bijna+veertig+verkooppunten+Vlees+van+de+Kalverhouder
Nieuws

Bijna veertig verkooppunten Vlees van de Kalverhouder

Na de introductie van Vlees van de Kalverhouder in oktober, wordt het kalfsvlees inmiddels op 38 plaatsen verkocht.

“Het loopt boven verwachting”, laten de initiatiefnemers William Roemburg en Erik van Dronkelaar weten. “Dit hadden we drie maanden geleden niet verwacht.” Naast de 38 verkooppunten die daadwerkelijk kalfsvleespakketten hebben afgenomen, lopen er nog gesprekken met twintig potentiële afnemers. “Het zijn hoofdzakelijk kalverhouders die vanuit huis het kalfsvlees verkopen, maar er zitten ook twee Landwinkels tussen en er lopen gesprekken met een bezinepomp”, zegt Roemburg.

De week voor Kerstmis was het extreem druk, maar beide kalverhouders verwachten dat ze het succes ook in het nieuwe jaar kunnen vasthouden. Naast de vaste pakketten, kunnen er sinds kort losse artikelen besteld worden, zoals worsten, schnitzels, hamburgers en gehakt. Worsten en hamburgers worden per vier verpakt, gehakt gaat per 400 gram en schnitzels per stuk.

Begin van het nieuwe jaar willen Roemburg en Van Dronkelaar ook andere vleesonderdelen per stuk aanbieden zoals entrecotes en rib eye. Dat vergt wel een goede afstemming met de leverancier omdat de verkoopprijzen vooraf vast staan. Er mag dus weinig gewichtsverschil zitten tussen de ene en de andere entrecote. Van Dronkelaar: “Dat is anders dan bij een slager waar je per kg betaalt. Voordeel is dat je bij ons altijd heel uniforme producten kunt kopen.”

Kalverhouders die geïnteresseerd zijn in verkoop van kalfsvlees aan huis, kunnen zich aanmelden via www.vleesvandekalverhouder.nl. Het kalfsvlees krijgen de kalverhouders diepgevroren, geportioneerd verpakt én gevacuümeerd aangeleverd in een doos.

Foto: Grossier Driessen levert de vleespakketten voor Kerstmis op het eigen verkooppunt van Roemburg en Van Dronkelaar.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer