Noodfonds+Itali%3F+open%3A+110+euro+per+kalf
Nieuws

Noodfonds Itali? open: 110 euro per kalf

Vanaf 13 oktober kunnen Italiaanse veehouders financiële steun aanvragen voor de gevolgen die de coronacrisis teweegbrengt op hun bedrijven.

Totaal is er 90 miljoen euro beschikbaar. De betrokken veesectoren zijn: varkens, schapen, geiten, konijnen, buffelmelk en kalfsvlees.

Kalvereigenaren kunnen rekenen op maximaal 110 euro steun per kalf (jonger dan acht maanden) voor dieren die in de periode van 1 maart tot en met 30 juni 2020 zijn geslacht. Er is 20 miljoen euro beschikbaar en er geldt een maximum bedrag van 100.000 euro per bedrijf. Dit laatste is een uitdrukkelijke eis vanuit de EU.

Eigenaren moeten de steun aanvragen via de verschillende boerenorganisaties die het land rijk is. Als er veel aanvragen zijn en het bedrag van 20 miljoen euro wordt bereikt, zal het bedrag per kalf lager worden.

Zowel particuliere veehouders, coöperaties als integraties kunnen steun aanvragen. Naast de directe betaling aan kalvereigenaren wordt er ook 15 miljoen euro beschikbaar gesteld voor particuliere opslag van kalfsvlees. De bewaartermijn bedraagt negentig dagen en het steunbedrag is 1.785 euro per ton product. De opslag geldt alleen voor vlees van dieren die in Italië zijn gehouden en geslacht.

Het geld in het noodfonds gaat overwegend naar de kalversector en varkenssector. Voor de varkenssector is 30 miljoen inkomenssteun gereserveerd en 10 miljoen euro voor de opslag van varkenshammen. De geitensector kan rekenen op 9 miljoen euro. Aanvragen kunnen tot 27 oktober 2020 ingediend worden. Uitbetaling gebeurt voor 31 december 2020.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer