59+activisten+bezetten+Belgisch+kalverslachthuis
Nieuws

59 activisten bezetten Belgisch kalverslachthuis

Maandagochtend om kwart over vier hebben 59 activisten de kalverslachterij van Vanlommel in Olen (B) bezet.

De activisten hadden zich in de struiken rondom de slachterij verscholen in zwarte kleding en met zwarte bivakmutsen. Toen de poort open ging voor de eerste vrachtwagens met kalveren, slopen de activisten naar binnen, waar ze zich vastketenden in de ruimte voor de ontvangst van dieren.

De activisten zijn van de Franse actiegroep 269 Libération Animale. Het is niet de eerste keer dat leden van de actiegroep zich op deze manier op een slachthuis laten gelden. Ook in een Belgische varkensslachterij hebben leden zich in het verleden vastgeketend aan hekwerk in de slachterij.

Bij de actie in Olen waren zowel activisten uit België, Frankrijk, Italië als Portugal aanwezig. De lokale politie kreeg bijstand van een ordehandhavingsteam van de politie Antwerpen dat ervaring heeft met het losknippen van vastgeketende actievoerders. De activisten zijn afgevoerd naar regionale politiebureaus voor verhoor en identificatie.

Alle slachtactiviteiten hebben tot drie uur in de namiddag stilgelegen. Op de slachtlocatie in Olen wordt vandaag langer doorgewerkt om de achterstanden in te halen. Ook is er met koppels geschoven zodat er geen onnodige wachttijden zijn. Op dinsdag 21 juli wordt er niet geslacht in verband een nationale feestdag in België.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer