Bezwaarbrief+welzijnsvloeren+en+emissiereductie
Nieuws

Bezwaarbrief welzijnsvloeren en emissiereductie

LTO-vakgroep Kalverhouderij heeft veel vragen ontvangen van kalverhouders over de subsidieafwijzingen van RVO in het kader van de investeringsregeling welzijnsvloeren en ammoniak emissiereductie.

Kalverhouders zijn teleurgesteld dat slechts 10 procent van kalverhouders een subsidie heeft ontvangen voor welzijnsvloeren terwijl er wel voldoende financiële middelen beschikbaar waren geweest als het ministerie van LNV eerdere afspraken met LTO Nederland en SBK (Stichting Brancheorganisatie Kalversector) had nagekomen.

De LTO-vakgroep heeft een voorbeeldbrief opgesteld waarmee kalverhouders bezwaar kunnen maken richting RVO. De voorbeeldbrief is hier te vinden. De geel gearceerde delen dient u zelf in te aanvullen. Uiteraard kunt u de brief aanvullen. Vergeet niet de brief te ondertekenen.

Omdat de uitvoeringsorganisatie RVO in de toewijzing heeft gehandeld conform de voorwaarden in de regeling en met name het ministerie van LNV de beschikbare financiële middelen moet heroverwegen, adviseren wij om een afschrift van uw bezwaar naar LNV te sturen zoals in de brief aangegeven.

Overigens komt er uit de GLB-compensatiegelden nog eenmaal extra 10 miljoen euro beschikbaar voor de kalversector. De sector voert hierover overleg met het ministerie van LNV om deze zo adequaat mogelijk in te zetten om de gewenste duurzaamheidsinvesteringen een extra duw te geven.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer