Minderheidsbelang+Van+Drie+in+fusiebedrijf
Nieuws

Minderheidsbelang Van Drie in fusiebedrijf

Zwanenberg Food Group en Struik Foods Europe zijn vanaf maandag 16 maart officieel samen één bedrijf. De familie Van Drie heeft een minderheidsbelang in het concern.

Familie Van Drie is sinds 2016 volledig eigenaar van Struik via haar beleggingsvennootschap Fratelli. De afgelopen jaren heeft de familie het verlieslijdende bedrijf gereorganiseerd. Twee fabrieken zijn gesloten en het personeelsbestand is ongeveer gehalveerd. De omzet van Struik is 120 miljoen euro.

De samenwerking tussen Zwanenberg en Struik hing al enige tijd in de lucht. Nu de aandeelhouders van beide bedrijven een akkoord hebben, ontstaat er een voedingsconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van 540 miljoen euro. De beide bedrijven blijven hun eigen naam houden.

In een persbericht laat René van Drie weten: “Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij.” Volgens Aldo van der Laan van Zwanenberg zijn er grote synergievoordelen te behalen door de krachtenbundeling. De familie Van Drie laat de aansturing van Struik over aan Maarten Elsinga en Sjoerd van der Laan van Zwanenberg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    22° / 13°
    70 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
Meer weer