Prijsdaling+kalfsvlees+zet+door
Nieuws

Prijsdaling kalfsvlees zet door

Slachterijen verkopen deze week het kalfsvlees goedkoper dan waarvoor er vorige week afspraken zijn gemaakt met kalverhouders.

Het betreft vooral kalverhouders met rosés. Prijzen aan de verkoopkant van het kalfsvlees liggen momenteel 15 tot 20 cent per kg lager dan waarmee vorige week rekening werd gehouden. Alles heeft te maken met de lock down in veel Europese landen vanwege het coronavirus waardoor de out of home consumptie is weggevallen.

Slachterijen proberen met acties in supermarkten de volumes enigszins op peil te houden. Dit gaat echter wel ten koste van de prijs. Daarnaast bewerkstelligt de prijsdaling niet dat het complete aanbod aan vlees afgezet gaat worden. De verwachting is daarom dat er op termijn koppels doorgeschoven gaan worden, al is dat volgens slachterijen op dit moment nog niet het geval.

Het invriezen van kalfsvlees heeft voor slachterijen niet direct de voorkeur. Het is de vraag of ze het vlees voor deze prijzen later in het jaar verkocht kunnen krijgen. Voorlopig verkiezen ze daarom voor afzet via de kanalen die nu nog open zijn, via supermarkten. De afzet naar dit segment loopt goed door.

Met het wegvallen van markten komt ook de vierkantsverwaarding van kalfsvlees in het gedrang. Dit geeft extra druk op de prijzen. De grote onzekerheid baart alle vleesproducenten zorgen omdat niemand kan inschatten hoe lang het duurt.


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    22° / 12°
    50 %
  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
Meer weer