Beperkte+diertransporten+via+Polen
Nieuws

Beperkte diertransporten via Polen

De Poolse autoriteiten hebben aangegeven dat er één grenspost vrij is gemaakt voor diertransporten. Dat is de grenspost Gubinek. Aanvragen voor certificaten voor transport levende dieren via deze grenspost worden in behandeling genomen.

Omdat er op alle Poolse grensovergangen sanitaire controles zijn vanwege het coronavirus, staan er lange rijen voertuigen te wachten op controle waardoor het dierenwelzijn bij die overgangen verstoord kan worden.

Kroatië heeft aangegeven dat grenspassage van levende dieren mogelijk is, maar dat de chauffeur en bijrijder aan intensieve controles worden onderworpen en dat een definitief besluit voor grenspassage aan de grens wordt gemaakt. Bij verdenking van de ziekte kunnen mensen onder specifiek regiem geplaatst worden.

Ook bij de grensdoorlaatpost in Roemenië mogen chauffeurs geen symptomen vertonen die verband houden met het coronavirus. Daarnaast moet de chauffeur beschermingsmiddelen bij zich hebben - zoals desinfectiemiddel handschoenen, gezichtsmaskers - en documenten die de route naar de bestemming bevestigen.

Hongarije heeft aangegeven dat er geen gebruikt gemaakt kan worden van halteplaatsen voor de 24 uurs rust.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    21° / 12°
    50 %
  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
Meer weer