Nieuw+boerenprotest+in+de+maak+
Nieuws

Nieuw boerenprotest in de maak

Als het aan Farmers Defence Force ligt, komt een nieuw boerenprotest op woensdag 16 oktober. Dat meldt de organisatie op haar Facebookpagina.

Waar de actie wordt gehouden en hoe die eruit gaat zien, maakt de organisatie nog niet bekend. In een verklaring roept de actiegroep boeren, vissers en ook burgers op met tractoren, vrachtwagens, bussen of auto's naar ‘een plek in de Randstad’ te komen.

'Ondanks het ultimatum dat er ligt, gaat de politiek onvermoeibaar door met het saneren en demotiveren van onze beroepsgroep', staat op de Facebookpagina. De actie zal waarschijnlijk gehouden worden op het Binnenhof in Den Haag en bij het RIVM in Bilthoven.

Woordvoerder Sieta van Keimpena van Farmers Defence Force denkt dat er een groot draagvlak is voor nieuwe boerenacties onder Nederlanders. "We willen het publiek er juist bij betrekken, omdat alles wat tegen de boeren wordt gedaan ook hén treft.”

De landbouworganisatie LTO Nederland vindt dat de boeren nog even moeten wachten met nieuwe acties. Het kabinet moet volgens de organisatie tijd krijgen om antwoorden te geven op de gestelde vragen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer