Geen+verhoogde+invoerheffing+op+kalfsvlees
Nieuws

Geen verhoogde invoerheffing op kalfsvlees

Kalfsvlees staat niet op de lijst met Europese producten waarvoor de Verenigde Staten vanaf 16 oktober 2019 een verhoogde invoerheffing instellen.

Het land heeft een lange lijst met landbouwproducten gepubliceerd waarvan het de invoerheffing verhoogt met 25 procent. Aanleiding is de steun die de EU verleent aan de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) toestemming gekregen de maatregelen in te voeren. Voor Nederland heeft dat vooral consequenties voor zuivelproducten. Ook bewerkt varkensvlees staat op de lijst van producten waarvoor een verhoogde importheffing geldt, maar Nederland levert voornamelijk vers vlees in de vorm van ribben en buiken. Voor vers varkensvlees uit Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk geldt wel een importheffing van 25 procent.

Rundvlees en kalfsvlees vallen niet onder de restricties van de nieuwe invoerheffingen. De Verenigde Staten en Europa hebben wederzijdse afspraken over import van rundvlees. De Amerikanen mogen daarbij hormoonvrij rundvlees naar Europa exporteren en Europa mag rundvlees naar de Verenigde Staten exporteren. Op het moment dat de Amerikanen rundvlees, en kalfsvlees, op de lijst met importheffingen zet, zal Europa de afspraken over het importquotum cancelen.

De landbouwproducten die de Verenigde Staten op de lijst hebben gezet, betreffen voornamelijk kant-en-klare handelsproducten. Landbouwproducten die verder bewerkt moeten worden, staan veelal niet op de lijst omdat dat ook direct de werkgelegenheid in de Verenigde Staten raakt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer