Agractie%3A+luister+naar+de+voedselmakers+van+Nederland+
Nieuws

Agractie: luister naar de voedselmakers van Nederland

Baseer het nationale landbouwbeleid op kennis en feiten en niet op emoties en de waan van de dag. Dat is wat medeorganisator Bart Kemp van Agractie de politici meegaf tijdens de betoging op het Malieveld in Den Haag.

Volgens Kemp zijn de duizenden boeren op het Malieveld een signaal dat de voedselmakers boos zijn op het beleid wat Den Haag hen oplegt. “Ze missen het gezonde boerenverstand dat de natuur en de dieren ons leren.” Hij wil dat de politici meer luisteren naar de expertise van de voedselmakers van Nederland. “Deze laatste kans op verandering geven we hen, maar dan moet het wel nu gebeuren.”

Landbouwminister Schouten sprak de menigte ook toe. Ze stelt dat de landbouw in verandering is. Ze wil dat er een sterke landbouw is die oog heeft voor een gezonde omgeving en waar boeren een goede boterham kunnen verdienen. Op die manier kan Nederland volgens haar wereldwijd koploper blijven. Ze wil dat boeren die hun bedrijf over willen geven aan hun zonen en dochters, dat kunnen blijven doen. “Ik ga jullie helpen om klaar te zijn voor de toekomst. En zo lang ik minister van landbouw ben, betekent dat ook dat er wat mij betreft geen halvering van de veestapel komt."

De initiatiefnemers van Agractie vinden dat de afgelopen jaren politici, media en activisten een negatief beeld over boeren hebben geschetst. "Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf." De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor Agractie aanleiding om een tegengeluid te geven.

De betoging op het Malieveld is rustig verlopen in een gemoedelijke sfeer. Volgens de politie zijn drie betogers gearresteerd omdat ze met trekkers door dranghekken reden en over een middenberm.

Foto: VVK-bestuurders Erik van Dronkelaar (l) en Erik Hag op het Malieveld in Den Haag.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer